Mottó

Mondd, szereted az állatokat,
s figyeled őket néhanap:
hogy mit csinálnak, hogyan élnek,
s a maguk nyelvén mit mesélnek?

(Rónay György)2013. december 14., szombat

A főpróba, avagy zöldike a láthatáron

A les átköltöztetése után eljött az etetés és természetesen a főpróba ideje...

A napokban az interneten belefutottam a Mályi Természetvédelmi Egyesület tájékoztató plakátjába, és bár terveztem egy sajátot, annyira meg tetszett, hogy úgy gondoltam ennél jobb nem kell, hiszen rajta van minden, és rendkívül igényes. 
Így hát közzéteszem ezt a kis plakátot a blogomban is, jusson el a tájékoztatás minél több madárbarát emberhez, hiszen az etetést is felelősségteljesen kell végezni, néha sajnos jó szándékkal is komoly károkat okozhatunk, ha nem vigyázunk...
forrás:
Mályi Természetvédelmi Egyesület

Na de vissza a leshez, eljött tehát a főpróba ideje, nagy izgalommal indultunk el Petivel, kis tereprendezés után lássuk mi lesz. Az előjelek biztatóak voltak, hiszen fogyogatott a korábban kitett fekete napraforgó, és a cinkegolyók is sérültek voltak.

Beültünk a lesbe és alig kellett várni megjelentek a madarak. Jöttek a széncinkék, az erdei pintyek, és végre a vörösbegy és a zöldike is elérhető közelségbe került. Utóbbi kettő közül a zöldike percekre felült a beszálló ágra, teljesítve ezzel egy régi vágyamat.

Nagyon régóta hajkurászom... Furcsa, mert viszonylag "közönséges" madár, de mégsem futottunk össze az elmúlt években. Az erdei itatóm környékén még csak nem is láttam soha. Szóval új fajjal bővült a gyűjteményem, nagyon örülök neki. 

Remélem következő alkalommal a vörösbegy is meg lesz, mert ő róla szintén nincs még képem, pedig az egyik nagy kedvencem...

Folytatása következik, köszönöm, ha olvasol!

3 megjegyzés:

 1. Akkor összeállítottam a madármenüt!Pisztácia,kesudió,csirkemáj helyett libamáj,szőlő,meg egy kis túró nekik!Meg az itatóba valami jó bor!
  Mi meg eszünk ipari szalonnát! :)
  Ez annyira vicces! Bocs.
  Boldog Karácsonyt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is nagyot néztem, de biztos gazdag vidék lehet a Mály... :D
   Üdv: Tomi

   Törlés
 2. Átküldöm neked nagyobb méretben a képet:
  http://www.mteweb.hu/etetes.jpg

  és

  füzet formában is létezik
  http://issuu.com/krisztianlehoczky/docs/eteto

  VálaszTörlés