Mottó

Mondd, szereted az állatokat,
s figyeled őket néhanap:
hogy mit csinálnak, hogyan élnek,
s a maguk nyelvén mit mesélnek?

(Rónay György)2012. július 22., vasárnap

A vízparti les első próbája...

Minden egy sikertelen hajnali gyurgyalag fotózással kezdődött, ami után nem volt kedvünk hazatérni, így hát kalandozni kezdtünk a dél-alföldi tanyavilágban, Balástya környékén... Gábor barátommal és Balla Tihivel egy hatalmas összefüggő tóra, tocsogóra bukkantunk, egy igazi madárparadicsomra, történt mindez még június közepén... Gábort nem hagyta nyugodni a történet, és még délután szólt, menjünk vissza újra. Legnagyobb meglepetésemre egy lesnyi anyaggal, náddal, csavarokkal, szerszámokkal felszerelkezve várt... Gyerünk, építsünk egy fix lest mondta, így hát segédkeztem neki a munkálatokban. Gyorsan elkészült a kunyhó, majd egy héttel később már a "Bence üveget" is betette Gábor. Várakozva tértünk vissza a "doki" első saját lesébe...Az látszott, hogy a vízparti madarak széles köre képviselteti magát: godák, cankók, kis kócsag, nagy kócsag, szürke gém, kanalasgém, és persze gólyatöcsök minden mennyiségben... Ennyi madarat egy helyen biztosan nem láttam még...
A délután végén egy csapat gólya tűnt fel a tó távolabbi felén, hihetetlen látvány volt. Jó kezdet volt, jól sikerült a vízparti les első próbája... Jó olvasgatást!

3 megjegyzés:

 1. Üdv a 'tavamnál'! Gábor említette, hogy épített egy lest, amit meg is néztem pár hete, de nem tudtam, hogy ekkora forgalma van benne. Srácok! A terület tulajával ugye egyeztettetek? Évek óta tartom vele a jó kapcsolatot, nem szeretném, ha megromlana ez. Kérlek Benneteket, hogy a tó helye csak olyanok számára legyen publikus, akik nem csak 'a fotót' látják benne, hanem óvatosan, tisztelettel közelítenek felé. Hosszú évek óta figyelem a víz életét, kicsit magaménak érzem :-) További sok jó képet nektek... (és az üveget engedjétek le a földig...) Üdv!

  VálaszTörlés
 2. Szia Tomi. Péter megjegyzését az üvegről én is javaslom. (A többit is). A szikkasztónál te is tapasztaltad a perspektívát. Igaz így hasalni kell és kényelmetlenebb.

  VálaszTörlés
 3. Jók a képek és nagyon tuti a hely, de jó nektek :)
  üdv

  VálaszTörlés